luni, 2 iunie 2014

Monstri din Minecraft

MONSTRII DIN MINECRAFT

           Monstrii din Minecraft sunt intilniti in toate modurile de Minecraft : Supravietuire, Creativ si Extrem. Ei sunt gasiti pe modurile : greu ,usor si normal, dar exista un mod de a scapa de ei : cind sunteti la inceput si nu aveti obiecte dati pe modul pasnic (nu vin monstri noaptea sau in catacombe ) dar dupa ce va faceti obiecte pe supravietuire dati noaptea pe modurile : usor, normal sau greu deoarece cand omoriti monstrii va dau obiecte benefice dar aveti grija cu unii deoarece sunt foarte periculosi ca de ex:
       -Creeper el  explodeaza  atunci cind este in prejma ta (lol explodeaza)


A. Mobi Pasivi

1. Chicken (Găină)

Scopul principal al gainiilor este de a furniza pene și ouă, esențiale pentru săgeți și, respectiv, prăjituri.
Gainile sunt de 0,875 blocuri inaltime, 0,5 blocuri latime si 0,8125 blocuri lungime. Găinile se spawneaza de multe ori singure, dar se pot spawna in grupuri a cate 2-6 gaini. Ca toti ceilalti mobi pasivi, ele se misca la intamplare, ele nu au un punct fix de a merge undeva, doar in cazul in care tineti seminte in mana, atunci urmandu-va pana le dati sa le manance sau pana schimbati semintele cu altceva.
Ouale gainiilor pot fi folosite in 3 moduri: - le puteti arunca in dusmani pentru ai omorî;
                                                              - le puteti folosi ca ingrediente pentru prajituri;
                                                              - le puteti arunca pe pamant pentru a face pui, iar la randul lor, se vor face gaini si puteti repeta aceasta actiune de cate ori vreti.

2. Cow (Vaca)

Vacile sunt mobi pasivi, care sunt singura sursa de piele, carne de vita cruda si lapte. Ele sunt de 1,6875 blocuri inalte, de 0,625 blocuri latime si de 1,5 blocuri lungime.
De la fiecare vaca cad 0-2 bucati de piele atunci cand sunt ucise, cu care se poate face o armura slaba.
Vacile sunt o parte esentiala pentru facerea tortului (cu conditia ca jucatorul sa faca rost de 3 galeti), pentru ca vaca e o sursa nelimitata de lapte, iar cu ajutorul a 3 galeti cu lapte si a inca cateva iteme se poate face un tort.
Vacile calatoresc in turme de 4-8 vaci intr-o turma. Ele pot fi mulse prin folosirea (click-dreapta) in timp ce tineti o galeata goala in mana.

3. Mooshroom (Vaci Ciuperca)

Mooshrooms sunt vaci nascute in biomul de ciuperci, acoperite cu ciuperci roșii. Ele au 2 ciuperci pe corpul lor si o ciuperca pe cap.
Jucatorul, folosint foarfecele pe ele, va primi 2-5 ciuperci rosi, iar vaca se va transforma intruna normala.
Daca le ucizi, o sa primesti bucati de piele la fel ca vacile normale. Daca folosesti un castron pe ele, o sa primesti o tocana de ciuperci.

4. Pig (Porc)

Porci călătoresc in toata lumea în grupuri de 3-4.Atunci când se confruntă cu obstacole, ei vor încerca de multe ori să sara peste ele.
Făcând clic dreapta pe un porc în timp ce țineți o șa, jucatorul il poate calari. Cu toate acestea, mișcarea călărețului și a porcului nu pot fi controlate de către jucător.
Echitatia unui porc de pe o stâncă este una dintre realizările cele mai neobișnuite și mai provocatoare în Minecraft.

5. Sheep (Oaie)

Oile sunt mobi pasivi de 1.25 blocuri înalte, de 0.625 blocuri latime și de 1.4375 lungime. Lana poate fi vopsita inainte de a o taia de pe oi cu vopselele care sunt in 16 culori, iar de la colorare incolo va aparea tot aceeasi culoare de lana la oaia respectiva si la puii ei.
Oile apar in mod natural in urmatoarele culori: alb, negru, gri, gri deschis, maro si roz.
Oile sunt cea mai ușoara sursa de lână, care poate fi obținută prin taierea cu foarfece sau uciderea ei.
Dezavantajul de a ucide oile în loc de taierea lor este că puteți obține doar o lână daca le omorati.
Atunci când este tunsă, o oaie poate sa dea 2-4 bucati de lână.
Lâna poate fi realizat folosind 4 bucăți de sfoară, dar este mai puțin dăunătoare pentru jucător daca le tundeti, decât vânătoarea de păianjeni în mod constant, pentru ca de la ei obtineti sfoara.
Un bloc din lână albă poate fi colorat cu o unitate de colorant pentru a produce lana colorata.
Cu toate acestea, o metodă mult mai eficientă este de a aplica unitatea de colorant (clic-dreapta pe o oaie albă în timp ce îl țineți) direct la oi înainte de tundere, ca oile vopsite sa poata da 2-4 blocuri de lana colorata atunci când tunsă.

6. Squid (Calmar)

Calmarii sunt creaturi cu 8 brate, care sunt întotdeauna pasivi față de jucător, asemănător cu alti mobi pasivi găsiti pe pamant.
Ele pot fi găsite în apa de orice adâncime, în orice profunzime, în orice biom și apar la orice dificultate.
Calmarii sunt primi mobi de apă pasivi în Minecraft.
Atunci când e ucis, fiecare calmar va da 1-3 saci de cerneală, care pot fi utilizati la lână colorant.
Sacul de cerneală, ca o unitate de vopsea, potate fi aplicat direct la oi înainte de tundere pentru a face lână neagră sau în amestec cu diferite proporții de masă osoasă în prealabil pentru a obține coloranți gri deschis și gri (care poate fi, de asemenea, utilizate pe oi înainte de tundere).
Alternativ, sacii de cerneală și coloranții gri pot fi lucrati cu un bloc de lână pentru o singură bucată de lână gri, negru sau gri deschis.

7. Villager (Satean)

Un sătean este un NPC pasiv și se mișcă în sate NPC.
Ei se caracterizeaza dupa propriile lor capete mari, chelii, sprancene unite si nasurile lungi, proeminente.
Există diferite tipuri de sateni, se disting prin tinuta lor și prin rolul lor în comunitate.
Unii apar în jurul satului lor, deși cei mai multi mobi apar în interiorul clădirilor. Ei apar la clădirile lor corespunzătoare dupa rolul pe care îl au.
Ei vor privi aleatoriu playerul, și se plimba in zona satului. Ei nu ataca, daca sunt atacati, ei nu vor fugi ca alti mobi pasivi.

B. Mobi Neutri

1. Enderman (Om-Enderian)

Enderman-ul este de 3 blocuri inaltime, creatura neagra cu brate si picioare lungi, cu ochi mov stralucitori si pe langa el cu particule mov ca la portal. El e rar comparativ cu ceilalti mobi, dar pot aparea noaptea in orice lume in grupuri de peste 5.
El are 2 abilitati speciale si putin ciudate: el se poate teleporta oricand vrea pe o raza de 16 metri (blocuri), si poate lua si pune blocuri de oriunde.
Enderman-ul are o slabiciunde pentru apa, zapada si razele soarelui.
Dimensiunea lui exacta este: de 0,6 blocuri latime, de 0,6 blocuri lungime si de 2,9 blocuri inaltime.
Enderman-ul apare ca un mob neutru, adica el te ataca doar daca il ataci tu primul sau daca ti sabia in mana si te duci langa el. 
Pentru ca enderman are 3 blocuri inaltime, la inceput ar fi bine sa construiesti o casa de 2 blocuri inaltime (adica 3 daca se pune si tavanul).
Ei nu se pot teleporta la tine atata timp cat esti intr-un carucior. 

2. Wolf (Lup)

Lupii sunt un tip de mobi care pot fi aliati cu jucătorul odată domesticiti (hranindui cu oase).
Ei sunt creaturi agile, deoarece acestea sar și alearga pe teren și înoata în lacuri și oceane.
Ei se vor scutura se se usuce atunci când ajung la mal, după o baie sau în cazul în care sta in ploaie.
Lupii sunt 1 bloc în înălțime, 2 în lungime și 1 în lățime.
Lupii sunt vulnerabili la înec, sufocare, sarituri care se încadrează de la înălțimi mai mari de 3 blocuri, contactul cu cactusi, sau lavă, și va lua în mod activ daune cand sta pe foc sau are contact cu mobii ostili.
Lupii apar la toate nivelurile de dificultate (inclusiv pașnică), și au o sansa mai mare de a aparea in biomuri forestiere și tundra.

3. Zombie Pigman (Om-Porc-Zombi)

Un zombie pigman este un mob neutru care rulează în mod natural în Nether și apare în toata lumea atunci când un porc este lovit de fulger.
Ca si lupii, zombie pigman nu sunt ostili inițial, dar ei vor ataca un mob sau player atunci cand el este atacat primul, iar daca sunt in grup, vor ataca toti. Zombie pigman ne da 0-3 carne de zombi atunci cand este omorat.

C. Mobi Agresivi

1. Blaze (Flacara)

Blaze este un mob care traieste in Nether. El ia foc atunci cand te apropii de el si arunca cu 3 bile de foc in tine ca sa te omoare, si apoi se stinge. Dupa un timp ia foc iar si da tot cu 3 bile de foc pana te omoara.
Corpul lui este alcatuit dintr-o coloana de fum in mijloc, iar pe langa plutesc si se invart 5-8 Blaze Rods (Tije Dogoritoare).
Cand ii omori, el va da 0-4 Blaze rods, iar bilele lor de foc nu explodeaza ca la Ghast (Fantoma).
Blazes sunt mobi greu de atacat de la distanta, pentru ca, abilitatea lor de a zbura ii face greu de nimerit cu orice arma.

2. Spider (Paianjen)

Paienjenii sunt neutrii in lumina zilei, iar noaptea sau intr-o pestera unde este intuneric sunt agresivi.
Corpul lor masoara 2 blocuri latime, 2 lungime si un bloc inaltime, si este de culoare neagra cu exceptia ochilor care sunt rosii. Ei nu pot intra in spatii care au dimensiunea de 1 bloc latime sau 1 bloc lungime sau amandoua ca Zombies, Creepers sau Skeletons, dar pot intra in spatii care au 1 bloc inaltime, si se pot urca pe pereti verticali, oricat de mari ar fi.
Paienjeni, cand ataca sar continuu ca sa fie creu de atacat, iar, in comparatie cu alti mobi, el nu ia foc atunci cand se face zi.

3. Spider Jockey (Paienjen Calaret)

Un spider jockey este o combinație între un păianjen și un schelet care il calareste.
În ciuda scheletului si paianjenullui, fiind tratate ca entități separate în joc (dacă păianjen este ucis, scheletul va continua să atace și să se mute și invers), un jocheu păianjen are atacul cu săgeata variat de un schelet, plus viziunea, agilitate, și capacitatea unui păianjen de a escalada peretii.
Un paianjen are doar o sansa de 1% să apara cu un schelet, dar spider jockey este unul dintre cei mai mari inamici periculoși pe care un jucător îi poate întâlni.


4. Creeper (Planta Taratoare)

Creeperul este o creatura infama si verde care se va ascunde si va exploda atunci cand jucatorul se apropie de el, sau invers. creeperii scot un sunet similar celui de frunze, de multe ori confundate cu sunetul paienjenilor. Spre deosebire de zombi și schelete, creeperii nu vor lua foc în lumina directă a soarelui și se pot plimba ziua și noaptea nevatamati. O explozie de creeper este de 25% mai puternica decât TNT, cu o putere explozivă de 3. Ca si TNT și mingile de foc de fantoma, toate elementele căzute în raza exploziei vor fi distruse. Un anumit procent de blocuri distruse de creeper va supraviețui exploziei și poate fi luat. În ceea ce privește daunele aduse mediului, cu cat e mai greu materialul prins într-o explozie, cu atat daunele exploziei vor fi mai mici. Creeperi sunt descrisi ca fiind "crocante ca frunzele uscate".


5. Ghast (Fantoma)

Fantomele traiesc in Nether si ataca doar cand deschid ochii. Ele au o raza de atac foarte mare in comparatie cu ceilalti mobi agresivi, pentru ca ele arunca cu mingi de foc. Deoarece fantomele plutesc, sunt foarte greu de omorat, dar exista cateva metode de a le omora. Una dintre metode este sa faci un turn de 1x1 (1 latime, 1 lungime), cu un bloc rezistent la explozii, cum ar fi piatra, iar pe turn sa pui scari si sa te urci sa te lupti. Cand omori o fantoma, ea va da lacrimi de fantoma, dar obtinerea lor dupa moartea fantomei poate fi foarte grea, deoarece fantomele sunt mobi zburatori, lacrimile pot ajunge in lava sau intr-un loc neaccesibil.


6. Magma Cube (Cub de magma)

Cuburile de magma sunt mulțimi ostile găsite în Nether. Când ai ucis unul, apar versiuni mai mici ale lor, apoi moarte, lăsând punctele de experiență (la fel ca Slimes). Cand se misca, ei sar în sus și momentan se destrama în mai multe straturi. Ei se scufunda în lavă și sunt mai lente, dar nu se îneca în lavă. Ele se pot îneca în apă.


7. Silverfish (Peste de argint)

Pestii de argint vor ieși din cărămizi de piatră găsite în cetăți. Dacă jucător mineaza aceste blocuri, pestii pot ieși și apoi sa-l atace. Un bloc cu aceeași textură ca piatra poate da naștere unui peste, însă acest lucru este foarte rar. Jucatorul, dupa ce sparge un bloc cu peste, poate creea un roi mare, care va iesi fara a sparge blocul. Dacă este lăsat singur, pestele de argint poate reintra în anumite blocuri, inclusiv cobblestone.


8. Skeleton (Schelet)

Un schelet este un dușman destul de rapid, care va trage săgeți in jucator și orice mob pe care-l atacă. Precum zombi, scheletele se spawneaza în zonele slab iluminate, și vor arde în lumina zilei (cand soarele este de 15 grade sau mai mare deasupra solului), cu excepția cazului în care inoata in apa. Scheletul este singura sursă de oase (și făina de oase) și pot scădea, de asemenea, săgeți pe deplin formate. Fiecare schelet va da 0-2 oase și / sau 0-2 săgeți la moarte. Deși scheletii pot trege săgețile în pereți și în sol, jucătorul nu poate ridica și reutiliza aceste săgeți. Creeperul, cand e ucis de sageata unui schelet, va da un disc de muzica la moarte. Intr-o temnita cu un spawner de scheleti, jucatorul poate construi o capcană sau poate instala un plafon scăzut în temniță pentru a colecta oase și săgeți, deoarece scheletele sunt mult mai puțin precise într-o cameră înalta de 2 blocuri.


9. Slime (Mazga)

O mazga este un cub verde, gelatinos care poate aparea in diverse dimensiuni si va urmari jucatorul daca vine destul de aproape. Mazga mare se poate imparti in cele mai mici bucati in anumite conditii si va ranii jucatorul in contact cu mazga mare. Mazga apare doar la 16 straturi de harta in jos, indiferent de nivelul de lumina sau de ora din zi, de multe ori in caverne mari sau mine deschise.


10. Zombie (Zombi)

Un zombie este un mob agresiv cu pielea verde și haine care seamana cu jucătorul. Zombi apar în zonele slab iluminate și ataca jucatorii cand ii ating. Un zombi, ca un schelet, va lua foc în timpul zilei și este de 2 blocuri înaltime, 1 bloc largime, și 0,25 blocuri grosime. Zombi geme atunci când se ajunge în jurul țintei, dar mârâie și șopteste atunci când ataca si e atacat. Zombi apar în grupuri de 2-6 și va continua sa caute jucători. Ca si scheletul, zombiul nu încerca să evite loviturile, și va continua să urmărească jucătorul. În zorii zilei (cand soarele este de 15 grade sau mai mult deasupra solului), zombie se va prinde și va arde. Cu toate acestea, în cazul în care sunt în apă, atunci când aceasta vine, ei nu vor lua foc, ca apa va stinge flăcările. În cazul în care ieși din apă, și condițiile pentru arderea lor încă sunt adevărate, atunci ei vor arde.


D. Utility Mob (Lucru folositor)

1. Snow Golem (Golem de zapada)

Golemul de zăpadă este primul "mob utilitar". Veți fi capabili de a crea Golemii de zăpadă, cu dovleci și blocuri de zăpadă. Golemii de zăpadă vor arunca bulgări de zăpadă la mobii inamici și se va topi într-un biom cald. În biomuri reci, ei se vor topi atunci când lava este aproape de ei. Golemii de zapada lasă o dâră de zăpadă pe pamant atunci cand se misca. După ce e ucis, Golemul de zapada va da multi bulgări de zăpadă.


E. BOSS

1. Enderdragon (Dragon Enderian)

Ender dragon este primul mob oficial care apare în Minecraft. El nu apare decat in mod natural în The End. Acest mob utilizează modelul de dragon obisnuit, dar utilizeaza o textura mai asemanatoare cu cea a unui Enderman, fiind negru si solzos, cu ochii violet. Ca și alti dragoni, Ender Dragon are 6 membre: 2 aripi, 2 picioare, și 2 maini. La intrarea în The End, o "bara de sănătate" apare în partea de sus a ecranului player-ului. Această bară indică starea de sănătate a Dragonului. Fiecare The End găzduiește un singur Ender Dragon care se ajuta periodic de cristalele Ender din apropierea lui. Aceste cristale pot fi găsite in farful pilonilor din Obsidian. Efectul de vindecare a cristalelor Ender poate inversa scaderea vietii dragonului, de aceea se recomandă ca acestea să fie distruse înainte ca jucătorul sa se lupte cu Ender Dragonul. Purtand armura de diamant, va face ca Ender Dragon sa nu iți faca rău, ci mai degrabă, va fi pur și simplu împins în jurul jucatorului. Distrugerea unui cristal Ender, în timp ce Dragonul este legat de aceasta (prin o serie de cercuri care apare între cristal și Dragon) va determina Dragonul sa ia daune suplimentare în loc de a fi vindecat. Ender Dragon va distruge, de asemenea, orice bloc vine în contact cu el, cu exceptia Obsidian, End Stone, și Cristalele Ender. Imensa stare de sănătate a Dragonului și natura evaziva, necesita un depozit mare de muniție. Bulgării de zăpadă au potentialul de a incetinii Dragonul, iar timpul de recuperare este mai lent decât rata de ardere de bulgări de zăpadă. Ender Dragon va avea mai multe daune de la un atac corp la corp, decat de la un atac de la distanta. Paturile, care explodează în The End, pot fi detonate atunci când Dragon ul este în apropiere, provocând pagube considerabile. După ce e ucis, Ender Dragon va exploda, dand suficienta experienta pentru a aduce experienta jucătorului la nivelul 120. Aceasta va da naștere unui ou Dragon pe partea de sus a unui portal Ender din Bedrock. Introducerea in portal va activa un filmulet text de 8 minute, care este sfârșitul jocului Minecraft, după care jucătorul va fi teleportat la punctul de spawn în Overworld, unde isi poate continua jocul.

4 comentarii:

  1. Hei si golemul de fer nu!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar:vrajitoarea si iron golemul nu?!😡

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,si wiether skeletonul nu,sau iron golemul sau iepurele sau paianjenul de caverna si chiar si vrajitoarea,nui puneti? dau doar 3 stele��������

    RăspundețiȘtergere