luni, 2 iunie 2014

Modurile Jocului

Salut tuturor, acum va voi prezenta modurile jocului.
În Minecraft exista 3 moduri de joc1. Creative (Creativ)


                              2. Survival (Supravieţuire)


                              3. Hardcore (Supravieţuire mai grea)



1. Creative
În acest mod puteţi sa faceţi tot ce va trece prin cap, pentru ca, numele va spune deja ce este. Aici prin simpla apasare de buton pe un item, se sparge din prima, si aveţi resurse nelimitate.
În acest mod nu puteţi muri de foame, căzînd de la o înălţime mare, inecandu-va sau omorandu-va un mob, adică monstru, ci doar dacă săpati pană în fundul lumii, unde, dacă nu aveţi fly-ul activat, veţi cădea de pe harta si vei muri.
Fly-ul este posibil doar în acest mod, activandu-l prin apasărea rapidă de 2 ori a tastei "Space", iar dezactivarea acestuia la fel. Ca sa puteţi urca cu fly trebuie ţinut apăsată tasta "Space", iar ca sa coborîţi, tasta "LShift". Cînd o sa spargeţi un item, nu o sa îl primiţi, pentru ca în inventar se găsesc toate itemele.
Inventarul din modul Creative este acesta:



2. Survival
Acest mod este cel mai folosit. El consta în supravieţuire. Aici este chiar invers ca la Creative. În acest mod trebuie sa aştepţi un interval de timp pentru spargerea anumitor iteme, iar pentru primirea anumitor iteme, trebuie sa le spargeţi, de exemplu, nu o sa sapi in stanca cu lopata, pentru ca nu o sa primesti nimic, tocmai de aceea o sa sapati cu tîrnăcopul, pe care il craftati voi, pentru ca la inceput nu o sa primiti nimic.
Aici puteţi sa muriti de foame, căzînd de la o inaltime mare, inecandu-va sau omorandu-va un mob, dar nu o sa puteţi cădea de pe harta, pentru ca, daca o sa sapati pana in fundul lumii o sa dati de o roca care nu se poate sparge cu nimic, doar in creative. Aici nu mai aveti voie cu fly. 
În inventar nu o sa găsiţi nimic la inceput, si el arata asa:
Aveti cele patru patrate pentru craftare al jucatorului, cele 4 patrate pentru armura pentru tot corpul, cele 27 de patrate pentru depozitare si cele 9 patrate de folosire a obiectelor, schimbandu-le cu scroll-ul de la mouse (rotita) sau cu numerele 1,2,3,4,5,6,7,8,9.
Daca muriti o sa va arate 2 posibilitai: -sa reinviati la patul unde ai dormit, sau unde te-a dat jocul prima data
                                                         -sa mergeti in meniul principal.
Mobii apar cand se face noapte, iar ziua ard si mor.
Cand faci ceva, jucatorul oboseste si o sa il apuce foamea, asa ca trebuie sa il hraniti, daca nu o faceti el o sa fie ranit cu jumatate de viata, iar hrana nu o sa creasca.
Aceasta este bara de Viata si Hrana:
La omorîrea unui mob vei primii o anumita experienţă care va fi stocată in bara de Exp de sub cea de viaţa si hrana. Dacă muriti si aveţi Exp nivel 6 de exemplu, cand o sa va intoarceti in locul unde ati murit, o sa primiti jumatate din Exp din care ati avut-o, adica 3 in cazul nostru.


3. Hardcore
Modul acesta este la fel ca modul Survival, doar ca atunci cand mori nu te lasa sa reinvi la pat sau de unde te-a dat jocul, asa ca atunci cand mori o sa iti apara iconita pentru meniul principal, si nu o sa iti poti continua jocul.

2 comentarii: