luni, 2 iunie 2014

Circuite RedStone

 Circuite Redstone

Salutări tuturor.

Circuitele din redstone sunt foarte folosite în Minecraft prin: facerea capcanelor, generatoarelor, uşi controlate de la distanţă si multe altele.
Sunt cateva circuite principale în Minecraft, acelea sunt:

1. AND Gate

Un dispozitiv care deschide usa atunci când ambele intrări sunt pornite.
Acesta este un exemplu de mecanism care sa fie activat de un buton si dezactivat de o alta intrare (do obicei un maner).


2. OR Gate

Un dispozitiv care functioneaza în cazul în care cel puțin una dintre intrări sunt pornite.

3. NOT Gate


Un dispozitiv care, atunci cand intrarea este pornită, ieşirea (usa) este închisă. Se mai numeşte si Invert Gate.

4. NAND Gate


Un dispozitiv care este oprit atunci cand ambele intrări sunt pornite.

5. NOR Gate


Un dispozitiv care este oprit în cazul în care cel puțin una din intrări sunt pornite. Toate porțile logice se pot face fie din această poartă, fie din poarta NAND.

6. XOR Gate


Un dispozitiv care este pornit atunci cand una din intrări este pornită.

7. XNOR Gate



Logic, acest lucru este mai frecvent menționat ca "dacă și numai dacă" sau "dnd" pe scurt. Acesta este un dispozitiv care se activează numai în cazul în care intrările sunt egale între ele. Cu alte cuvinte, atunci când schimbările de intrare nu sunt schimbate, nici ieșirile nu se schimbă.

8. Rapid Pulser


După cum sugerează și numele, un generator de impulsuri rapide consta în pornirea și oprirea lui foarte repede. O utilizare distractiv pentru un generator de impulsuri rapide este atunci cand se conectează la un dozator cu săgeţi pentru a le trage.

9. Clock


Acesta este un exemplu de ceas cu 5 "ore", si el se va activa/dezactiva în mod constant, depinde de cate "ore" puneţi. Cu cat sunt mai multe "ore" cu atat durează mai mult intervalul de timp dintre activare si dezactivare.


În toate aceste circuite, ieşirile au fost uşi, iar intrările au fost manere sau nimic, dar voi puteţi pune altceva în locul lor.

2 comentarii: